Рош га-Шана в «Сімха»: звуки шофара, ташліх і смак традицій

Цього року наша громада «Сімха» з особливою теплотою та радістю зустріла Рош га-Шана - єврейський Новий рік. За час свята понад 250 людей завітали до синагоги, щоб разом помолитися, почути звук шофара та оновити зв'язок із нашими давніми традиціями.

Наші святкові дні розпочалися з вечірньої молитви, яка зібрала всіх охочих разом, наповнивши атмосферу духовністю та єдністю. Величні звуки шофара, як і завжди, глибоко зворушили серця присутніх. Шофар закликав нас замислитися над минулим роком і ухвалити рішення на майбутній, сповнені добрими справами, миром і любов'ю.

Важливою частиною святкування став обряд Ташліх, який ми провели біля місцевої водойми. Наші учасники зібралися разом, щоб символічно «скинути» свої гріхи та розпочати новий рік із чистим серцем. Це стало моментом роздумів та оновлення для кожного, хто взяв участь.

Звісно, єврейське свято неможливо уявити без смачної їжі та теплих зустрічей за святковим столом. Рош га-Шана в «Сімха» не став винятком. Після молитов ми зібралися, щоб розділити традиційні страви - медові яблука, гранати і хали, які нагадували нам про солодкість і повноту року, що настає.

Це свято об'єднало нас як ніколи. Ми дякуємо кожному, хто прийшов, розділив із нами ці особливі дні, і віримо, що попереду на нас чекає рік, сповнений благословень і щастя. Нехай він буде добрим і солодким для всіх нас. Шана Това у-метука!