Щорічний захід у День пам'яті жертв Бабиного Яру: Прагнення до Миру та Справедливості

Сьогодні, у День пам'яті жертв Бабиного Яру, наше суспільство зі скорботою і важкими серцями зібралося разом, щоб віддати данину поваги і згадати одну з найжахливіших трагедій Другої світової війни. Події, що розгорнулися на околиці нашого рідного Києва наприкінці вересня 1941 року, залишаються одними з найстрашніших сторінок нашої історії.

У яру Бабин Яр німецькі підрозділи СС і поліцейські загони, підтримувані допоміжними силами, здійснили масову операцію, яка забрала безліч невинних життів. Цей день наповнився неймовірною жертовністю і стражданнями, пережитими тими, хто опинився всередині цієї жахливої реальності.

Сьогодні, у День пам'яті жертв Бабиного Яру, ми, єврейська громада Києва "Сімха", разом із багатьма іншими, стоїмо разом, щоб пам'ятати і вшановувати пам'ять жертв Бабиного Яру. Ми несемо відповідальність за передачу цієї болючої історії майбутнім поколінням, щоб вони ніколи не забували уроки минулого.

Цей день також нагадує нам про необхідність боротьби з ненавистю, упередженістю та нетерпимістю в усіх їхніх формах. Ми маємо посилити зусилля, щоб забезпечити, щоб подібні жахіття більше ніколи не повторилися, і щоб наш світ став більш справедливим і гуманним.

На заході був присутній Президент України Володимир Зеленський, наголошуючи на важливості збереження пам'яті про Бабин Яр і зобов'язання нашої країни перед усіма жертвами цієї жахливої трагедії.

Давайте разом будувати майбутнє, де подібні трагедії будуть неможливими, а пам'ять про Бабин Яр завжди нагадуватиме нам про необхідність миру, злагоди та справедливості.